Bevezető

Az ÜTOE sokadik alkalommal szervez ügető árverést, az idén kizárólag online lehet licitálni.

Az árverés időtartama: 2023. december 13-14.

A licitek lezárása: 2023. december 14. (csütörtök) 15:00 órától kezdődik.


Az árverés új formája megkönnyíti a vevők részére új lovak beszerzését. A lóversenyzés nagyon fontos része az árverés, a magas szinten működő ágazat egyik lényeges hajtóereje. Azon érdeklődők, akik újak az ügető világában itt olvashatnak alapinformációkat az ügető fajtáról és a sportról.

Az árverésen elkelt ügetőkre a Kincsem Nemzeti Kft. döntésének értelmében, a 2024. évi Kétévesek Nagydíjában, a 2025. évi Háromévesek Nagydíjában, a 2026. évi Magyar Ügetőderbyben és a 2027. évi Ötévesek Nagydíjában nem kell indulóadási díjat fizetni.
A fenti kedvezmények kizárólag az árverésen elkelt yearlingekre vonatkoznak, beleértve azt is, hogy azok az új tulajdonosuk nevére átírásra kerültek.

A külföldi vásárlók figyelmét ezúton is felhívjuk, hogy a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft a versenyeket úgy írja ki, hogy egy Magyarországon született ügető (a Magyar Ügető Méneskönyv Születési Regiszterében nyilvántartott) bármely versenyben futhat, abban az esetben is, ha egy érvényes külföldi idomári engedéllyel rendelkező külföldi idomár neve alatt versenyez.

Idomári tanácsok a csikó vásárláshoz (videó)

Reméljük, hogy a kezdeményezéssel hasznára leszünk az ágazat szereplőinek. Kívánjuk, hogy az eladók és a vevők is sikeresek legyenek, az új lovak pedig sok örömöt okozzanak gazdáiknak.